MOVANI Hotspot

MOVANI Hotspot is een eigenzinnige en creatieve hoekbank met meerdere zitkarakteristieken. Zo heeft de bank verschillende zitdiepten en geven de organische vormen een heel ruimtelijk beeld.

Hugo de Ruiter over de Hotspot

Speciaal voor MOVANI heb ik de bank Hotspot ontworpen. Meubelen beschouw ik als een derde huid. Net als bij goede kleding moeten meubelen goed zitten en bij je passen. Mijn meubelen zijn dynamisch in vorm en gebruik. Eenvoudig verschuifbare componenten zorgen ervoor dat het meubel zich makkelijk aanpast aan de gebruiker en daarmee het dagelijks leven volgt. Van een moment voor jezelf tot een intiem samenzijn. Van actief zitcomfort overdag tot lui en lazy in de avond. Een tafel die overdag compact is, vergroot zich inventief en biedt 's avonds een gastvrij onthaal aan vrienden. Ik noem dat in mijn werk (E) Motion.

Stof Memory

Afgebeeld is de bank in de Memory stof, ontworpen door de Spaanse ontwerpster Patricia Urquiola. De Spaanse ontwerper Patricia Urquiola is een van de bekendste vrouwelijke designers van deze tijd. Haar ontwerpen zijn functioneel, speels, sensueel en vrijwel altijd geïnspireerd door het leven van alledag. Ook dit jaar toonde Urquiola op de Salone del Mobile in Milaan tientallen nieuwe ontwerpen voor grote meubelmerken als Moroso, Flos en Kartell.

Voor het Deense stoffenhuis Kvadrat heeft ze de nieuwe stof Memory ontworpen waarmee de Hotspot is gestoffeerd. Bekledingstof Memory heeft een bijzonder tactiele, veerkrachtig en onregelmatige expressie. Het is gebouwd met bouclé garens die spelen over het oppervlak. De subtiele onregelmatigheden in het oppervlak herinneren aan een prachtig oud materiaal.

De hoekcombinatie zoals afgebeeld in de Memory stof is € 6.995,-. De hoekcombinatie is al verkrijgbaar vanaf € 5.153,- in diverse stoffen.

Design MOVANI Hotspot: Hugo de Ruiter, 2013

Specifications

  • Fabrikant: MOVANI
  • Ontwerp: Hugo de Ruiter
  • Categorie: Bank Chaise Longue Hoekcombinatie